NOTICIAS

NOVA GUIA DE VINS DE CATALUNYA

La 7ª Edició del consolidat manual de vins catalans

El passat dilluns 24 de novembre es va presentat la nova GUIA DE VINS DE CATALUNYA 2015, la 7ª Edició del consolidat manual de vins catalans que publica l’editorial Pòrtic. Aquest any, l’equip liderat per Jordi Alcover i Sílvia Naranjo ha tastat més de 1550 vins de totes les DO catalanes.

A la festa de la publicació s’han pogut degustar els vins classificats per sobre dels 9,50 punts (sobre 10) de més de 90 cellers catalans, a la Sala Bling-Bling de Barcelona.

En el mateix acte, s’han entregat reconeixements als millors vins de 2015 que han estat:

PREMI CAVA: per Mas Via Brut Gran Reserva 2010 del Celler Mestres (DO Cava)

PREMI VI BLANC: per Nunci Abocat 2011 del Celler Mas de les Pareres (DOQ Priorat) empatat amb De Calpino 2013 del Celler Mas de l’Abundància (DO Montsant)

PREMI VI ROSAT: per Vinya del Metge 2013 del Celler d’en Guilla (DO Empordà), guardonat per segon any consecutiu.

PREMI VI NEGRE: per Masdeu 2011 d’Scala Dei (DOQ Priorat), un vi elaborat només amb garnatxa i envellida en una sola bóta.

PREMI VI DOLÇ: per Mas Estela Vi Dolç natural ranci del celler Mas Estela (DO Empordà)

PREMI FUTUR: a Carles Figueres del Celler Vinyes de l’Albà per la seva projecció i aposta per la tipicitat del terreny amb el Sumoll i Trepat (DO Catalunya / DO Conca de Barberà).

PREMI TERRITORI: al Celler Carles Andreu i la seva tasca de recuperació de la varietat Trepat a la DO Conca de Barberà.

PREMI TRAJECTÒRIA: a Cava Freixenet, pels cent anys dedicat a l’elaboració de cava.

MILLOR VI : per Masdeu 2011 d’Scala Dei (DOQ Priorat). Ricard Rofes, l’enòleg del celler, dedica aquest premi a una zona de Catalunya que fa vins des de fa 800 anys.

Per nosaltres és un goig i ens il•lusiona formar part del projecte d’aquests grans cellers que van participar en aquesta festa del vi català: Vinyes de l’Albà (Premi Futur), Mas de Les Pareres (Premi Vi Blanc Nunci Abocat 2011) i Cava Castellroig Finca Sabaté i Coca.

Salut i bons vins! #vincelonandfriends